Kto szuka smaku domowych przetworów, znajdzie je w Ogródku Dziadunia. Ta rodzinna firma z rolniczych terenów nad Wartą, tworzy syropy owocowe, konfitury i warzywa konserwowe już od 1991r. Są to produkty wyłącznie z naturalnych składników, bez konserwantów, barwników czy zagęstników. Tworzone na podstawie domowych przepisów z kuchennych zeszytów, przekazywanych z matki na córkę. Tak, jak dawniej, ręcznie obiera się i układa w słoikach dojrzałe owoce i warzywa, kisi kapustę i żurek oraz wolno smaży konfitury. W Ogródku Dziadunia można rozsmakować się w pamiętanych z dzieciństwa smakach, jak syrop z malin, ogórki konserwowe czy kiszone. Lub spróbować takich rarytasów, jak syropy z kwiatów i owoców czarnego bzu, konfitury z płatków róży czy jarzębiny.
Aż 8 różnych przetworów posiada prestiżowy certyfikat „Jakość Tradycja -Śląskie”, który nadaje się produktom o udokumentowanej ponad 50-letniej tradycji wytwarzania oraz identyfikowalnym pochodzeniu. Wśród nich jest tradycyjny zakwas na żurek, ogórki czosnkowo-koperkowe, kiszona kapusta z grzybami leśnymi, wspomniany syrop z malin oraz musztardy. Te ostatnie są szczególną dumą Ogródka Dziadunia, ponieważ powstają z gorczycy z własnych upraw - od ziarenka przez recepturę namaczania i mielenia, aż do uzyskania świetnego smaku. Musztardy Wąsoskie z chrzanem i naturalnym miodem są wysoko cenione przez smakoszy, a także przez restauratorów i szefów kuchni.
Nasza Konfitura z Pigwowca to prawdziwa uczta dla smakoszy i miłośników zdrowego stylu życia. Intensywny smak pigwy obudzi Twoje zmysły i dostarczy Ci witamin, których Twoje ciało potrzebuje.
Ale to nie wszystko. Pigwa jest naturalną bombą przeciwutleniaczy, które wspierają Twoją odporność i ogólne dobre samopoczucie. To więcej niż tylko konfitura - to zdrowy dodatek do Twojej codziennej diety.
I co najważniejsze, nasza konfitura nie zawiera sztucznych substancji. To czysta przyjemność dla Twojego zdrowia, bez zbędnych dodatków. Odkryj intensywny smak i zdrowotne korzyści w naszej Konfiturze z Pigwowca.
Bardzo aromatyczna konfitura z pigwowca zbieranego w szczycie sezonu. Lekko kwaśna, ponieważ cukru dodaliśmy tylko tyle ile było potrzeba. Idealna na naleśniki, kanapki, tosty, przekąski, desery i ciasta.
Bez konserwantów, barwników, sztucznych aromatów.
Niewielka ilość dodana do herbaty, deseru, kremu czy ciasta zapewni Ci rozkoszny smak. Mały luksus każdego dnia.
Składniki: pigwowiec 71% ( uprawiany w Polsce ), cukier
Wartość odżywcza produktu: W 100 g:Energia: 745 kJ/ 175 kcalTłuszcz: 0,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 43 g; w tym cukry: 36 gBiałko: 0,4 gSól: 0 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.