Nazywany w polskiej tradycji “majowym miodkiem”. Kwiaty mniszka lekarskiego zbierane są tylko w pogodny dzień między 10.00 a 15.00 i jeszcze tego samego dnia zamieniane w aromatyczny wywar. Ściśle według starej lokalnej receptury, by wydobyć najlepszy smak
Charakterystyczny w smaku, złocisty syrop, któremu w medycynie ludowej przypisuje się wiele właściwości zdrowotnych.
Oryginalny kwiatowo-ziołowy smak i aromat. Naturalnie mętny, bez konserwantów, barwników itp. Prawdziwy dar natury.
Składniki: cukier trzcinowy (60%), wywar (woda, kwiat mniszka lekarskiego (40%), sok z cytryny) (40%).
Wartość odżywcza produktu: W 100 g: Energia: 250 kcal/1064 kJ Węglowodany: 62 g; w tym cukry: 60 g Białko: 0,5 g
Wartość odżywcza produktu: W 15 g: Energia: 36 kcal/ 160 kJ Węglowodany: 9,3 g; w tym cukry: 9,1 g Białko: 0 g
Masa netto: 315g