• Migdały w miodzie 200g

Symbol: 181
19.10
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 8
Orlen Paczka 8
Kurier Pocztex 12.5
Paczkomaty InPost 13.5
Kurier Fedex 16
Kurier DPD 17
Kurier DHL 17
Kurier Pocztex pobranie 17.99
Paczkomaty InPost pobranie 17.99
Kurier Fedex pobranie 22
Kurier DPD pobranie 22
Kurier DHL pobranie 25
Dostępność Mało
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 502577153

Zostaw telefon

Miód i migdały. Migdały zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, które to składniki usprawniają funkcje mózgu - zapewniając lepszą pamięć i koncentrację. Migdały posiadają właściwości antynowotworowe, są bogatym źródłem witaminy E i magnezu. Poleca się je w diecie wegetariańskiej. Wpływają dobroczynnie na schorzenia układu moczowego (kamienie nerkowe, zwężenie cewki moczowej), dróg żółciowych oraz przy zaparciach. Olej w nich zawarty zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Zawartość witaminy E, będącej przeciwutleniaczem, czyni z nich element zapobiegający po­wstawaniu wolnych rodników i dlatego chronią przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu i przedwczesnym starzeniem się. Stosuje się je przy chorobach skóry i słabych włosach. Dlatego produkt ten powinien na stale wpisać się do jadłospisu wszystkich naprawdę poważnie dbających o swoje zdrowie. Migdały zawierają również dużo białka - około 20g/100g produktu, dlatego zalecane są w diecie wegetariańskiej. Ze względu na te właściwości poleca się spożywanie migdałów w umiarkowanych ilościach w diecie stosowanej w profilaktyce zawału serca. Migdałowiec na Bliskim Wschodzie kwitnie jako jedno z pierwszych drzew, będąc zapowiedzią nadchodzącej wiosny. Ależ tego dużo- trzeba schrupać kilka migdałków, żeby wszystko zapamiętać...

Skład: Miód pszczeli, migdały

Masa netto: 200g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.