Wypróbuj pyszną Jagodę kamczacką w soku jabłkowym - wersja bezcukrowa dla diabetyków czy cukrzyków.
Wszystkie jagody w naszych konfiturach pochodzą z polskiej plantacji w województwie
Zachodniopomorskim. Dzięki czystemu powietrzu z dala od ośrodków przemysłowych
i morskiemu mikroklimatowi nasze owoce są wolne od zanieczyszczeń i szkodliwych związków. Jesteśmy pionierami profesjonalnych upraw jagody kamczackiej
w naszym kraju. Naszą plantację prowadzimy w sposób zrównoważony, dbając nie tylko o uprawy, ale też o ich środowisko.
Uprawiamy głównie polskie odmiany jagód kamczackich o różnych smakach. Dzięki temu nasze konfitury oprócz właściwości zdrowotnych potrafią zaskoczyć walorami
smakowymi innymi niż pozostałe przetwory, dostępne na rynku.
Nasze produkty powstają w duchu ”slow life” – bez pośpiechu i zgodnie z rytmem natury.
Mała skala produkcji sprawia, że z troską dbamy o każdy pojedynczy krzew, by dawał jak najlepsze owoce.
Owoce jagody kamczackiej - właściwości zdrowotne
Coraz więcej osób docenia ich prozdrowotne właściwości. Są naturalnym źródłem witamin i minerałów. Leczą, wzmacniają i uodparniają. Bardziej wartościowe od
wielu popularnych owoców i smaczniejsze niż się spodziewasz. Mają bardzo mało kalorii.
Jest silnym antyoksydantem – kryje w sobie więcej polifenoli niż borówka czarna, aronia, winogrona i owoc czarnego bzu. Wartość ORAC (zdolność pochłaniania reaktywnych
form tlenu wyrażona jako μmol TE/100 g) dla jagód kamczackich jest jedną z najwyższych wśród owoców i wynosi 13400 μmolTE/100gms.
Zdrowe źródło witamin i składników mineralnych - zawiera prowitaminę A, tiaminę (B1), ryboflawinę (B2), kwas foliowy (B9), witaminę B6, rutynę (P), magnez, żelazo, bor, sód,potas,wapń, mangan, miedź, bar, krzem, jod.
Posiada więcej witaminy C niż pomarańcze, czerwone porzeczki i owoce kiwi - od 30,5 do 186,6 mg kwasu askorbinowego na 100 g.
Dostarcza kwasy organiczne - między innymi kawowy i chlorogenowy. Kwasy te są odpowiedzialne za normalizację pracy jelit. Chronią również wątrobę i komórki nerwowe.
Doskonale uzupełniają dietę:
- dzieci, by harmonijnie się rozwijały i nie chorowały,
- dorosłych, którym czasem brak energii i odporności,
- osób starszych, gdy organizm wymaga wzmocnienia i leczenia.
Skład: jagoda kamczacka (Lonicera caerulea var )(70%), zagęszczony sok jabłkowy (28%), woda, substancja zagęszczająca - pektyna
Masa netto: 200g
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość odżywcza | 515 kJ / 123 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0,8 g 0,1 g |
Węglowodany
w tym cukry | 30 g
4,5 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 0g |