Opis
Żyjemy w zgodzie z naturą! Udowadniamy to każdego dnia uprawiając niesamowite owoce, którymi bez wątpienia są jagody kamczackie.
Nasza przygoda z uprawą jagody rozpoczęła się w 2016 roku. Na powierzchni 4 ha, nieopodal samego Bałtyku założyliśmy plantację, łącząc swoją pasję do rolnictwa i zdrowego, holistycznego odżywiania. Wykorzystując niezwykły smak jagody kamczackiej i jej wybitne właściwości zdrowotne chcieliśmy stworzyć produkt, który uchwyciłby tą wyjątkową zawartość składników odżywczych i byłby dostępny dla naszych klientów przez cały rok. Dziś pod marką SOBERRY oferujemy znacznie więcej niż słodkie konfitury. To starannie wyselekcjonowane owoce, wolne od zanieczyszczeń miejsce uprawy i doskonała receptura zamknięta w eleganckiej, prostej formie, stworzona z pasji i zamiłowania do produktów najwyższej jakości. Właśnie to wszystko czyni nasze konfitury tak wyjątkowymi! To prawdziwy skarb natury, którego próżno szukać gdziekolwiek indziej.
Wypróbuj pyszną konfiturę
o obniżonej zawartości cukru - słodzona ekologicznym cukrem trzcinowym.
Wszystkie jagody w naszych konfiturach pochodzą z polskiej plantacji w województwie
Zachodniopomorskim. Dzięki czystemu powietrzu z dala od ośrodków przemysłowych
i morskiemu mikroklimatowi nasze owoce są wolne od zanieczyszczeń i szkodliwych związków. Jesteśmy pionierami profesjonalnych upraw jagody kamczackiej
w naszym kraju. Naszą plantację prowadzimy w sposób zrównoważony, dbając nie tylko o uprawy, ale też o ich środowisko.
Uprawiamy głównie polskie odmiany jagód kamczackich o różnych smakach. Dzięki temu nasze konfitury oprócz właściwości zdrowotnych potrafią zaskoczyć walorami
smakowymi innymi niż pozostałe przetwory, dostępne na rynku.
Nasze produkty powstają w duchu ”slow life” – bez pośpiechu i zgodnie z rytmem natury.
Mała skala produkcji sprawia, że z troską dbamy o każdy pojedynczy krzew, by dawał jak najlepsze owoce.
Owoce jagody kamczackiej - właściwości zdrowotne
Coraz więcej osób docenia ich prozdrowotne właściwości. Są
naturalnym źródłem witamin i minerałów. Leczą, wzmacniają i uodparniają. Bardziej wartościowe od
wielu popularnych owoców i smaczniejsze niż się spodziewasz. Mają bardzo mało kalorii.
Jest silnym antyoksydantem – kryje w sobie więcej polifenoli niż borówka czarna, aronia, winogrona i owoc czarnego bzu. Wartość ORAC (zdolność pochłaniania reaktywnych
form tlenu wyrażona jako μmol TE/100 g) dla jagód kamczackich jest jedną z najwyższych wśród owoców i wynosi 13400 μmolTE/100gms.
Zdrowe źródło witamin i składników mineralnych - zawiera prowitaminę A, tiaminę (B1), ryboflawinę (B2), kwas foliowy (B9), witaminę B6, rutynę (P), magnez, żelazo, bor, sód,potas,wapń, mangan, miedź, bar, krzem, jod.
Posiada więcej witaminy C niż pomarańcze, czerwone porzeczki i owoce kiwi - od 30,5 do 186,6 mg kwasu askorbinowego na 100 g.
Dostarcza kwasy organiczne - między innymi kawowy i chlorogenowy. Kwasy te są odpowiedzialne za normalizację pracy jelit. Chronią również wątrobę i komórki nerwowe.
Doskonale uzupełniają dietę:- dzieci, by harmonijnie się rozwijały i nie chorowały,
- dorosłych, którym czasem brak energii i odporności,
- osób starszych, gdy organizm wymaga wzmocnienia i leczenia.
Skład: jagoda kamczacka (Lonicera caerulea var )(78%), ekologiczny cukier trzcinowy (21%), substancja zagęszczająca - pektyna, sok z cytryny
Masa netto: 200g
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość odżywcza | 532 kJ / 127 kcal
|
Tłuszcz w tym kwasy nasycone
| 0 g
0g |
Węglowodany
w tym cukry
| 31g
21g |
Białko | 0,6 g
|
Sól | 0g |