• KIEŁKOWNICA MISECZKOWA Z SITKIEM SEMINI + GRATIS

Symbol: 372
32.29
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 8
Orlen Paczka 8
Kurier Pocztex 12.5
Paczkomaty InPost 13.5
Kurier Fedex 16
Kurier DPD 17
Kurier DHL 17
Kurier Pocztex pobranie 17.99
Paczkomaty InPost pobranie 17.99
Kurier Fedex pobranie 22
Kurier DPD pobranie 22
Kurier DHL pobranie 25
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 502577153

Zostaw telefon

Kiełkownica Miseczkowa, + GRATIS NASIONA NA KIEŁKI RZEŻUCHA

Zależy Ci na zdrowej i smacznej diecie, kiedy brakuje sezonowych warzyw? kiełkownica miseczkowa tak działa, że już po 5 dniach możesz zajadać pierwszą porcję rzodkiewki, lucerny, brokuła i innych warzyw. Kiełki to ich najbardziej skoncentrowana i najzdrowsza postać.

image

Kiełkownica szklana w postaci miseczki z metalowym sitkiem (stal nierdzewna) to świetna alternatywa talerza z watą lub innych, niewygodnych sposobów hodowli. Jest toodpowiedź na problemy z kiełkowaniem w zamkniętych kiełkownicach (zarówno trzypiętrowych plastikowych jak i słoikowych) niektórych rodzajów nasion. Zwłaszcza tych, które wydzielają podczas procesu kiełkowania charakterystyczną kleistą substancję. Mowa tu o popularnej w Polsce rzeżusze, rukoli oraz gorczycy. Te ziarna należy kiełkować ze swobodnym dostępem do powietrza, i to umożliwia nasza kiełkownica szklana.

Główną przewagą tej kiełkownicy ponad uprawą na wacie/ligninie/bibule jest to, że nie tracimy korzeni, które też mają w sobie substancje odżywcze.

Korzenie rzeżuchy są jadalne!

Korzenie rzeżuchy są jadalne! Usuwając je wraz z watą, tracimy bardzo dużo zdrowego jedzenia. A z sitka wyciągamy je w całości.

Podstawowe cechy:

  • zapewnia swobodny dostęp powietrza kiełkującym nasionom
  • nadaje się do nasion, które wydzielają klej podczas kiełkowania: rzeżucha, rukola, gorczyca i inne
  • nadaje się do mycia w zmywarce
  • jest kompaktowa, nie zajmuje dużo miejsca
  • umożliwia korzystanie z całych kiełków, z korzeniem włącznie, nic się nie marnuje, nic nie trzeba odcinać.
  • nie marnujesz waty lub innej celulozy - pomyśl o środowisku

Jeśli kiełkujesz rzeżuchę, rukolę, bazylię lub gorczycę, nie ma lepszego rozwiązania niż kiełkownica szklana. Spróbuj też kiełków sojowych, są pyszne!

image

Gotowe kiełki najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, w tych samych warunkach świetlnych, i nadal przepłukiwać. Kiełki są gotowe, ale zużyte tylko w połowie? Druga połowa może nadal być hodowana w ten sam sposób, po prostu kiełki nadal będą rosły. Odcinając je od powietrza i światła (czyli w lodówce) narażamy je na gnicie. Ponadto zwróć uwagę, że po kolejnych 2 czy 3 dniach po prostu kiełków będzie więcej, będą większe.

Jest to niezwykły, bardzo mądry produkt dla zdrowia - oto sprytny sposób wyhodujemy zdrowe i smaczne kiełki. O ich pozytywnych właściwościach można pisać całe tomy.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.