PYSZNE NATURALNE PRODUKTY. SPRAWDŹ :)

Szukaj

Kaszotto z soczewicą i pomidorami 200g

7.49 zł

Czas dostawy: 1 dni
Opis

Kaszotto z soczewicą i pomidorami to kompozycja dla entuzjastów oryginalnych, wyrazistych smaków. Bogatą w białko soczewicę czerwoną i zieloną z dodatkiem pomidorów Babcia Zosia przyprawiła czosnkiem, kminem rzymskim, tymiankiem, pieprzem cayenne i bazylią. Podstawą dania jest kasza bulgur - najbardziej wartościowa spośród wszystkich kasz pszenicznych.

Skład: kasza bulgur (z PSZENICY durum) 67%, soczewica czerwona 10%, pomidor
suszony 5,5%, soczewica zielona 5%, cebula prażona (cebula, olej
słonecznikowy), płatki drożdżowe, cukinia suszona 2%, warzywa suszone
(marchew, pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk), sól morska, czosnek, kmin rzymski, pieprz cayenne, tymianek, bazylia, pieprz czarny.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się tłuszczem.
2. Dolej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu do czasu. Gotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.

SPOSÓB SERWOWANIA
Przygotuj kaszotto według przepisu na opakowaniu. Odstaw patelnię do wystygnięcia, a w tym czasie pokrój ser mozzarella w małe kostki. Do ostudzonego kaszotta dodaj jajko i wymieszaj całość. Z powstałej masy uformuj kuleczki wielkości mandarynki, a w środku umieść kawałki sera. Kuleczki obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego!

Masa netto: 200g

Wartość odżywcza w 100g suchego produktu:

Energia 1384 kJ/328 kcal
Tłuszcze 3,8 g
w tym kwasy nasycone 0,4 g
Węglowodany 57 g
w tym cukry 2,1 g

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj