Kaszotto z dynią i jarmużem to kolejna propozycja dla fanów jesiennych smaków. Dynia rozpływa się w ustach i nadaje potrawie kremową, jedwabistą konsystencję. Wyjątkowy, delikatny smak świetnie uzupełnia jarmuż określany jako jedno z najzdrowszych warzyw na świecie. W połączeniu z jęczmienną kaszą pęczak stanowią idealną propozycję na pyszny i zdrowy obiad. Przygotowane na patelni w 20 minut kaszotto wystarczy na dwie pełne porcje.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1.
Na patelni rozgrzej 6 łyżek oleju, dodaj zawartość obu torebek i
dokładnie wymieszaj. Całość podsmaż aż kasza równomiernie pokryje się
tłuszczem.
2. Wlej 650 ml wrzącej wody i gotuj na małym ogniu pod
przykryciem 25 minut aż kasza zmięknie i wchłonie płyn. Mieszaj od czasu
do czasu. Ugotowane kaszotto odstaw na 2 minuty.
SPOSÓB SERWOWANIA
Na
patelni podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Dodaj zawartość
obu torebek. Całość dokładnie wymieszaj i smaż przez chwilę. Wlej 700 ml
wrzącej wody i gotuj pod przykryciem 25 minut, od czasu do czasu
mieszając. Po ugotowaniu posyp natką pietruszki i startym parmezanem.
Smacznego!
Skład: kasza JĘCZMIENNAhttps://ebio-zywnosc-naturalna-i-ekologiczna.shoplo.com/admin/products# pęczak 73%, dynia suszona 9,5%, pestki dyni 6,5%,
cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), warzywa suszone (marchew,
pasternak, SELER, pietruszka, lubczyk), płatki drożdżowe, jarmuż suszony
1,5%, sól morska, natka pietruszki, czosnek, gałka muszkatołowa, papryka wędzona, pieprz cayenne, pieprz czarny. *Może zawierać: mleko, gorczycę, orzechy.
Masa netto: 200 g
Wartość odżywcza w 100g suchego produktu:
Energia | 1409 kJ/337 kcal |
Tłuszcze | 5,6 g |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 9,7 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,94 g |