Kasza jaglana z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami
Skład: Kasza jaglana 66%, żurawina suszona 22% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), siemię lniane 8%, MIGDAŁY 4%.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 300 ml gotującej się wody dodaj zawartość 1 torebki, szczyptę soli i łyżeczkę masła lub oleju roślinnego.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka!
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5-8 minut.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 300 ml wody, wsyp zawartość 1 torebki, szczyptę soli i łyżeczkę masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 5 minut na pełnej mocy, następnie 10 minut na pół mocy mikrofalówki.
PROPOZYCJA PODANIA
Wodę
zastąp ulubionym mlekiem roślinnym (np. migdałowym, ryżowym lub
owsianym) i ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją. Gotowe danie przypraw do
smaku cynamonem i kardamonem. Smacznego!
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | |
Energia | 1507 kJ / 360 kcal |
Tłuszcze | 7 g |
w tym kwasy nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 68,8 g |
w tym cukry | 14,7 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 0,03 g |