PYSZNE NATURALNE PRODUKTY. SPRAWDŹ :)

Szukaj

Kasza bulgur z żurawiną daktylami i migdałami 250 g

7.49 zł

Czas dostawy: 1 dni
Opis

Kasza bulgur to jedna z mniej popularnych wśród klientów kasz. Dla mieszkańców Bliskiego Wschodu od tysięcy lat jest, obok ryżu, podstawą diety. Powstaje z ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany tego zboża. Korzystnie wpływa na układ krwionośny: wspomaga pracę serca i obniża ciśnienie. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B i magnezu. Tradycyjnie jest podstawowym składnikiem arabskiej sałatki tabuleh. Babcia Zosia podaje ją jednak na słodko z żurawiną, daktylami i migdałami. To świetna propozycja na sycące śniadanie dla całej rodziny.

Skład: kasza bulgur (z pszenicy) 65%, żurawina suszona (żurawina, cukier, olej
słonecznikowy) 11%, daktyle suszone 11%, siemię lniane, migdały 4,5%

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Według wnuka
1. Do naczynia wlej 250 ml wody, wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę oleju lub masła.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, następnie 10 minut na 1/4 mocy.

Rady Babci Zosi

Wodę czasem zastępuję mlekiem lub napojem roślinnym. Do ugotowanej mieszanki lubię też dodać jogurt naturalny.Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia

Według babci
1. Do 250 ml gotującej się wody wsyp zawartość jednej torebki, dodaj szczyptę soli oraz łyżeczkę oleju lub masła.
2. Zamieszaj i szczelnie przykryj garnek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez 12 minut. W tym czasie nie odkrywaj garnka.
3. Zdejmij z ognia, zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw na 5 minut.

Masa netto: 250 g

Wartość odżywcza
w 100 g suchego produktu
Energia1469 kJ
Energia348 kcal
Tłuszcz w tym5,9 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 16 g
Białko 11 g
Sól 0,03 g

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj