Kiszona tak, jak w wielu polskich domach – szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką.
Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza.
Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku.
Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól.
Masa netto: 850 g
Wartość odżywcza produktu: W 100 g: Energia: 29 kJ/7 kcal Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,8 g; w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,6 g Sól: 1,3 g
Wartość odżywcza produktu: W 80 g: Energia: 23 kJ/ 6 kcal Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,7 g; w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,5 g Sól: 1 g