Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze. Zbierane w czystych lasach Załęczańskiego Parku Krajobrazowego.
Kiszona tak samo, jak dawniej w naszej rodzinie: szatkowana, posolona i pomieszana z pokrojoną cebulą i grzybami. Porządnie ubita czeka, aż nabierze wyjątkowego smaku. Bez pospieszania, bez octu czy innych dodatków. Taka jak kiedyś.
Jest już gotowa, by stać się sałatką obiadową. Wystarczy ją krótko podgotować i już jest gotowy farsz do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek.
Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na tradycyjnym, wigilijnym stole.
Składniki: kapusta kiszona (52%), woda, grzyby leśne (5%) (borowik, podgrzybek, koźlarz), cebula, sól.
Najwyższa jakość i udokumentowana rodzinna receptura zostały poparte certyfikatem Jakość Tradycja, nadawanym produktom o udokumentowanej ponad 50-letniej tradycji wytwarzania oraz identyfikowalnym pochodzeniu.
Wartość odżywcza produktu: W 100 g: Energia: 40 kJ/9 kcal Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,9 g; w tym cukry: 0,1 g Białko: 1,1 g Sól: 1,3 g
Wartość odżywcza produktu: W 80 g: Energia: 32 kJ/ 7 kcal Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,7 g; w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,9 g Sól: 1 g